Menu

Avocado cu salsa de roşii

Ehei, dragii mei, am revenit după mica vacanţă pe care ne-am luat-o cu ocazia sărbătorilor. Reţete aveam destule în pending, dar am preferat să ne retragem care pe unde ne simţeam mai în largul nostru şi să ne relaxăm puţin. Suntem sigure că înţelegeţi şi nu e cazul să ne cerem scuze mai mult.

Revenind la reţetele noastre, pentru acest moment al existenţei, după un Crăciun plin de preparate tradiţionale şi un Revelion pe măsură, ar cam fi cazul să ne detoxifiem puţin şi să lăsăm cărnurile deoparte pentru câteva zile măcar. Reţeta pe care v-o prezint este uşor de făcut şi este un foarte delicios, aspectos şi sănătos aperitiv.

Ingredientele pe care le-am folosit au fost aşa (au fost servite de 6 persoane, printre mai multe alte aperitive uşoare):
3 fructe de avocado
3 roşii mici-medii
o ceapă roşie micuţă
zeama de la o lămâie verde „lime”
o mână mică de coriandru
3-4 picături de sos tabasco (1/4 din o linguriţă) – dacă nu aveţi sosul tabasco şi nici nu vreţi să îl achiziţionaţi special pentru această reţetă, puteţi să-l înlocuiţi cu un praf de pudră de chilli
2 linguri cu ulei de măsline
sare şi piper după gust

Mai întâi pregătim umplutura: spălăm roşiile, ceapa şi coriadrul. Tocăm roşiile şi ceapa cubuleţe. Stoarcem o lămâie „lime” şi punem zeama peste roşiile cu ceapă. Adăugăm coriandrul tocat mărunt, 3-4 picături de sos tabasco (atenţie, este foarte foarte iute!) şi 2 linguri de ulei de măsline. Amestecăm bine. Sărăm şi piperăm şi amestecăm iar.

Scoatem sâmburii fructelor de avocado şi le curăţăm de coajă. Atenţie la acest pas, pentru a păstra fructul intact trebuie să avem grijă să nu zdrobim pulpa si să-i favorizăm oxidarea. Procedăm în următorul fel:

  1. – spălăm un fruct de avocado
  2. – tăiem fructul pe din două pe lung, cu tot cu coajă, până la sâmbure
  3. – apucăm fiecare jumătate cu câte o palma şi tragem în părţi, unul dintre ele va ceda
  4. – scoatem sâmburele din cealaltă jumătate neatingând, pe cât posibil, pulpa
  5. – curăţăm jumătăţile de avocado de coajă

Eu am încercat mai întâi invers, curăţind fructul şi apoi tăindu-l pentru a scoate sâmburele. Se vede din poze cum a ieşit cu ambele metode :).

Bun, după ce avem jumătăţile de avocado, le aşezăm pe un platou şi le umplem bine cu salsa-ul de roşii pe care l-am preparat înainte.

Servim cu poftă :)!

2 Comments

  • Radu
    14 ianuarie 2011 at 16:05

    A trecut ceva timp de atunci dar inca tin minte cat de bune au fost.

  • […] dar îl publicăm în altă zi că nu mai avem timp. Pe site, în schimb, puteți găsi: guacamole, avocado cu salsa de roșii, supă picantă de […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.